ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΙΟ ΟΛΙΟ


SPAGGETI AGLIO E OLIO

 Αυτή η συνταγή θα έλεγα οτι από εμένα ήταν μια πάρα πολύ παρεξηγημένη συνταγή γιατί είχα παραγγείλει από ένα ιταλικό take out και φυσικά το λάδι ήταν υπερβολικά πολύ, το σκόρδο ούτε που φαινόταν οπότε λέω άκυρο. Αλλά τις προάλλες ήθελα να φτιάξω μια μακαρονάδα με πολύ λίγα υλικά (οικονομική κρίση βλέπεις) αλλά ταυτόχρονα γευστική αλλά όχι με πολλές θερμίδες. Μπήκα στο νετ, έψαξα και σας την παραθέτω!! Εύκολη, απλή μα πολύ απολαυστική!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΝΟ.10
6 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΥ ΛΕΠΤΕΣ ΡΟΔΕΛΙΤΣΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΨΙΛΛΟΚΟΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΚΡΥΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΨΗΝΟΥΜΕ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ (ΕΧΩΝΤΑΣ ΡΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ) ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ. ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΘΌΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΧΩ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΟΥ 1/4 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΟΥ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ, ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΥΡΙ!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

TIPS:  ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΨΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου