ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ


ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ



Εφόσον μπήκα και εγώ στο τριπάκι να αρχίσω από Δευτέρα να νηστεύω, σκέφτηκα να αρχίσω να ψάχνω συνταγές όπου θα υπάρχουν γευστικά πιάτα με φαντασία για κάθε μια μέρα νηστείας. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να σκεφτόμαστε την νηστεία ως κάτι εξαναγκαστικό. Κατά την γνώμη μου, πέρα από το θρησκευτικό της κομμάτι, η νηστεία κρύβει και πολλύ φαντασία. Σε προκαλεί να πάρεις μια κλασσική συνταγή και να την αποθεώσεις με γεύση και αρώματα...

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
1.500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΛΥΜΜΕΝΕΣ
1 ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ
2 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΞΊΔΙ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΑΥΓΟ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ:
1.000-1.200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΠΙΡΑ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΑΥΓΟ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΑΚΙ Ή ΟΥΖΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΠΡΙΚΑ
2-3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΛΕΠΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΙΣ ΣΟΥΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΤΕ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟ MULTI ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΕΙΦΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ, ΞΥΔΙ, ΛΕΜΟΝΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ ΚΡΕΜΑ.
ΚΡΟΚΕΤΕΣ: ΑΦΑΙΡΩ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΒΩ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΩΡΕΣ ΑΛΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩ ΚΟΚΑΛΑ. ΤΟΝ "ΜΑΔΑΩ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ, ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΗΝ ΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΕΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΧΩΡΙΣ ΣΒΩΛΟΥΣ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩ ΜΕ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.

TIPS: ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η ΠΑΤΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΝΩ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου