ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ




Κρέμα-κανέλα-φύλλο και ζάχαρη άχνη, ο δικός μου αγαπημένος συνδιασμός!!! Και γιατί υπάρχουν οι φούρνοι βέβαια, για να μας κάνουν την ζωή ευκολότερη ή τελικά δυσκολότερη, αφού τα μικρογλυκίσματα τα πουλάνε χρυσάφι....Έτσι λοιπόν σε μια ώρα φτιάχνετε την δική σας σπιτική μπουγάτσα και έχετε να τρώτε μέρες (αν είστε εγκρατείς γιατί αλλιώς...)!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ (2 ΦΥΛΛΑ)
1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ Ή ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΨΙΛΟΥ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΥ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ Ή ΒΙΤΑΜ Ή ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ(Μ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ)
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ Ή 1 ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΚΟΝΗ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ: ΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΧΝΗΣ-ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΚΟΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 180-200C ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΛΙΠΕΣ ΚΑΠΝΟΥ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΜΟΥ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΞΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ, ΣΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΟΣΟ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΣΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ "ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ" ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ 15-17 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΠΗΞΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΦΗ ΑΡΑΙΗ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ, ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΜΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΑΓΩΣΕΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΙΣΙΩΝΩ ΤΙΣ ΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΕΝΤΩΝΩ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ. ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ, ΑΛΕΙΦΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΞΤΡΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΩ ΕΛΑΦΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ. ΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ. ΡΙΧΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΟΣΟ ΚΡΥΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ ΜΟΥ. ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΑΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΨΗΝΩ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΘΑΡΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΝΗ-ΚΑΝΕΛΑ-ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Μπουγάτσα η αγαπημένη θα μπει στα προσεχώς,να είσαι καλά και καλο μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χορταστική, αρωματική και νόστιμη! Όλα σε τραγανή σφολιάτα κλεισμένα!

    Καλό μήνα Συνταγούλα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή