ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

CHOCOLATE MUD CAKE













ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ GANACHE!!!





Αγαπημένοι μου φίλοι, δεν είναι ότι σας έχω ξεχάσει, αλλά ο λόγος που δεν ανεβάζω συχνά αναρτήσεις είναι γιατί ψάχνω συνέχεια για δουλεία και είμαι στο τρέξιμο...Σήμερα η ημέρα των ερωτευμένων απαιτεί πολύ σοκολάτα!!! Μην ξοδευτείτε όμως, φτιάξτε ένα ωραίο επιδόρπιο, πάρτε μερικά λουλούδια, ανάψτε κεράκια και η ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί...Λοιπόν ήθελα από καιρό να φτιάξω αυτή την συνταγή που νομίζω ότι θα ανταμείψει τους λάτρεις της σοκολάτας!!!!

ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 20εκ.
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ (ΓΙΑ ΚΕΙΚ)
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ(ΕΙΤΕ ΕΣΑΝΣ, ΕΙΤΕ ΣΚΟΝΗ)
1/3 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
1 1/2-2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΑΣ)
3 ΑΥΓΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΥΠΑΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ Ή ΚΟΝΙΑΚ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ)

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE:
115ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
1/8 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 160C ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ, ΒΑΖΩ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΜΠΑΩ ΤΟ ΜΠΟΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ, ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΜΟΛΙΣ ΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΑΠΟΣΣΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΩ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΛΕΓΞΩ ΟΤΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΒΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΚΟΣΚΙΝΙΖΩ ΤΑ 2 ΕΙΔΟΙ ΑΛΕΥΡΙΟΥ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΗΝ ΣΟΔΑ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ, ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ, ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. ΘΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΡΟ, ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 160C. ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!! ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE:
ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΛΙΤΣΕΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΕΧΟΥΜΕ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΥΦΗ. ΜΕ ΤΗΝ GANACHE, ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΖΩ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΨΥΓΕΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΓΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου